9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSVäikepoed koguvad enesekaitseks allkirju

Väikepoed koguvad enesekaitseks allkirju

Mariliis Vest / foto: Siim Solman.

Raplamaa Sõnumitele laekus info, justkui ähvardaks Kaerepere Meie Toidukaupade kauplust sulgemine ning kogutakse allkirju selle allesjäämiseks. Asja lähemalt uurides selgus aga, et tegemist on Eesti Väikekaupmeeste Liidu kampaaniaga, millega kaitstakse väikepoode kogu Eestis ning Kaerepere ainukese kaupluse sulgemisohtu pole.

Eesti Väikekaupmeeste Liidu juhatuse liige Rein Reinvee ütles, et säärane aktsioon korraldati eelkõige sellepärast, et olla pildil. Väikepoodide sulgemine on mehe sõnul väga aktuaalne probleem, seda eriti Lõuna-Eestis, ja seega soovitakse end meelde tuletada. Reinvee, kes on ka Meie Toidukaupade juhataja, ütles, et väikepoode suletakse järjest ning kuigi konkreetselt nende poeketil on sel aastal paremini läinud, hoitakse silma peal viiel kauplusel, mille puhul on küsimärgi all, kas need ikka veavad välja või mitte. „Me teame, et Valga ümbruskonnas, Antslas ja väiksemates kohtades on mitmed poed juba suletud ja see on kõik alles algus. See ongi kõige kurvem,“ rääkis Reinvee.
Kogutud allkirjad saadetakse edasi Riigikogusse. Statistikat selle kohta, kui mitmes poes allkirju kogutakse, Reinvee veel ei osanud öelda. „Aga see võimalus on üles pandud poodidesse, kus inimesed tahavad osaleda,“ lisas ta. Kaereperes oli allkirju kogutud eelmise nädala reedeks juba hulganisti üle saja. „Tore kuulda, et inimesed tunnevad muret oma kodukoha poe säilimise pärast,“ ütles Reinvee selle peale. Allkirju plaanitakse koguda oktoobri lõpuni, kuid võib juhtuda, et tähtaega pikendatakse kuu võrra. Allkirjade mahu suhtes Reinvee sõnul eesmärki seatud ei ole.
Ajalehes Valgamaalane ilmus samal teemal samuti artikkel. Seal kommenteeris Reinvee, et plaanitavad muudatused alkoholi ja tubaka jaemüügi korralduses eeldavad kaupmeestelt suuri investeeringuid poodide ümberehitamiseks, mis käivad kaupmeestele üle jõu. Valitsuses ette valmistatud ja Riigikogus planeeritavad jaemüügi väljapaneku piirangud toovad kaasa täiendavaid lisakulusid, sest vajalikud on ümberehitustööd, mis tähendavad poodnike jaoks summaarselt miljonitesse eurodesse ulatuvat kulu, ütles Reinvee. Seega kutsubki Väikekaupmeeste Liit allkirju kogudes üles Riigikogu loobuma täiendavatest jaemüügipiirangutest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare